Skrota bilen på en bilskrot i Stockholm

Ibland händer det att man stöter på skrotade bilar ute i naturen. Något som inte är bra för miljön. Vill man värna om den är det viktigt att man lämnar bilen på en bilskrot i exempelvis Stockholm.

Detta hände Niklas och hans morfar när de var ute på en promenad, och morfar sa att det var farligt för naturen. Givetvis ville Niklas veta vad han menade med det. Därför åkte de senare samma dag till en bilskrot i Stockholm för att få veta mera. Där hade de turen att träffa på en duktig man som berättade vad som händer när man väljer att skrota bilen.

Vad gör de på en bilskrot i Stockholm

En av anledningarna till att det är viktigt att lämna in bilen på en bilskrot är att bilen innehåller många kemikalier. Därför, efter att man tagit bort den airbag som sitter i bilen, tömmer man den på oljor, kylvätska och andra flytande kemikalier. Bilbatterier och fönster tas bort. Likaså ac, däck, fälgar och andra saker som kan säljas vidare.

När allt som ska bort är borttaget pressar man ihop bilen till en liten kub så att den är lätt att transportera. Sen slår man sönder det som är kvar i små bitar och sorterar det i olika högar med metaller, plast och annat.

Dessa produkter återanvänds på olika sätt. På så sätt går inget till spillo, och vissa delar kanske hamnar i en ny kaross och får susa fram på vägarna en gång till.