Om oss

Ända sedan dagen då vi fick våra första mopeder så har vi varit fast. En livslång kärlek till motorer utvecklades och även om mopeder byttes mot bilar så finns det samma driv och passion inom oss. Vi älskar bilar och vi älskar att meka med olika motorer – även om det bara handlar om en gräsklippare.

Att köra en bil ger en frihetskänsla som få andra saker kan trumfa. Man kan åka precis vart man vill och man kan göra det när man vill. Bara den tanken är värd att ta körkortet för.

Angående körkort så är det också en sak som vi kommer att skriva om här. Vi ska gå igenom olika vägar fram till den rosa lappen och vi ska även rikta in oss på det äldre klientel som, av olika skäl, ännu inte tagit sitt körkort. Det är aldrig för sent! Faktum är att det också handlar om en personlig mognad. Man är ofta bättre som bilist om man väljer att ta körkort lite senare i livet. I synnerhet gäller detta för män och där nivån av testosteron hunnit sjunka lite.

Vi kommer även att gå igenom kring den affär som många fruktar mest: att köpa en bil. Vad ska man tänka på? Hur ska man undvika att bli lurad? Är det bättre att köpa en bil hos en bilhandlare eller privat?

Utöver detta ska vi även titta närmare på den framtid vi alla ska anpassa oss till. Elbilen är här och det är något vi ser positivt på. Miljön kommer att må bättre av den övergången och ju snabbare den sker, desto bättre är det. Vilka elbilar finns, vilka är bäst och vilka anpassningar krävs hos samhället samt hos den enskilde individen för att övergången ska bli smidig? Vi kommer att ha stort fokus på detta.

Kort sagt: här kommer – äntligen – en sida som bara handlar om bilar och motorer. Välkommen!