Automatkörkort snabbt och enkelt

Idag är det vanligt med automatväxlade bilar. De är enklare att köra. Att ta körkort för automat går snabbare och är därmed billigare. Vill du senare komplettera körkortet går det också bra.

Trafik och bilkörning går mer och mer mot automation idag. Automatväxlade bilar är långt vanligare än de någonsin tidigare varit. Det är lätt att förstå varför. Automatväxel gör att du kan lägga mer fokus på trafiken och du slipper funderingar på att växla upp eller ner.

Numera är också körkorten anpassade på ett annat sätt. Visste du att du kan ta automatkörkort? Att ha ett sådant innebär att du enbart får köra bilar med automatväxel. Å andra sidan är inget annat aktuellt för många av oss.

Att ta automatkörkort brukar innebära att du som elev behöver färre lektioner. Det i sin tur gör ditt körkort mindre kostsamt.

Hur fungerar en kurs för automatkörkort?

I stort sett fungerar det som vilken vanlig körkortsutbildning som helst. Du får lära dig alla nödvändiga moment och du får gå riskutbildning 1 och 2. Att köra automat innebär att du slipper tänka på växellådan och därför brukar det behövas färre lektioner innan du har ditt efterlängtade körkort i handen.

Vad händer i framtiden? Jo, om du senare kommer på att du önskar körkort även för manuellt växlad bil är det inga problem. Du behöver inte göra en hel utbildning till. Endast komplettering av ditt nuvarande automatkörkort behövs.

Få en smakstart på ditt liv som bilförare med ett automatkörkort. Fokus på körning och frihet.